Selecteer een pagina

Over de podcast Lekker Stil

waaWie?
Anne Stael, heeft sinds 2009 haar bedrijf Zien wat onzichtbaar is, waar zingeving & zakelijkheid op een realistische manier met elkaar worden verbonden. Door advies, training en als projectleider. Stilte en zingeving passen mooi bijelkaar!

Waarom?
Veel mensen die Anne tegen komt zijn ‘beroeps stiltenaars’ (monniken, stilte coaches, directeuren van stiltecentra) , anderen zijn juist de zoekers naar stilte.
In deze podcast gaat ze met zeer verschillende mensen naar de stilte opzoek, gaat het om stilte in jezelf of stilte om je heen? Waarom doen we zo moeilijk of juist makkelijk over stilte? En kan je stilte verkopen en hoe dan? Zo wil ze luisteraars inspireren.

Het opnemen van een uur stilte bleek fascinerend en smaakt naar veel meer. Een stilte-podcast op de achtergrond geeft je rust en focus en laat je verbonden voelen met een plek.

Wat kan je ermee?
Het is gewoon erg leuk om te luisteren naar mooie verhalen over stiltelabaratoria, zoektochten, het ritme van stilte en de pracht van de ochtendstilte. Je kan er verder niks mee, geen gouden tips of regels. Wel prachtige inkijkjes waar je naar blijft luisteren.

De uren stilte die overal opgenomen zijn, geven je rust en zijn ook interessant! Probeer het maar eens als achtergrond-stilte als je werkt of leest.

Hoe kan je meedoen?
Je kan zelf opgenomen uur stilte opsturen naar info@annestael.nl. Ik kijk dan of de kwaliteit voldoende is om te kunnen plaatsen. Noem plek, datum en tijd waar het opgenomen is, en wat jij bijzonder vindt aan deze stilte.

Je kan ook iets doneren om zo de site draaiende te houden ? Dank alvast!

Hoe is het begonnen?
Het begon allemaal met de ontmoeting met zuster Lucie. Zij is non. Op de plek waar het klooster stond zou eind jaren ’70 Hoog Catharijne gebouwd worden. Door de vasthoudendheid van de religieuzen is het stiltecentrum in Hoog Catharijne ontstaan. Het fascineert me hoe deze plek nu functioneert, op een van de duurste plekken in Utrecht. Hoe zouden er meer bezoekers kunnen komen en waarom kom je je huis uit voor stilte?  In die zoektocht ben ik naar andere centra gegaan en zo is deze serie ontstaan.

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

6 + 14 =