Selecteer een pagina

Aflevering 7

Stilte in het corona tijdperk:
surrealistisch, lastig, een uitdaging?

Gerard Timmermans: Schiphol is surrealistisch

met Lekker Stil | aflevering 7

Luister via Spotify of iTunes

Door de corona tijd komen bijna geen vluchten meer aan op Schiphol en Gerard noemt  Schiphol daarom een surrealistische plek. 

De uitdaging rondom stilte is nu even groot als voor de corona-crisis. En het stiltecentrum even belangrijk. Voorheen kostte het moeite om stilte te vinden in een vertrekhal met duizenden mensen. Nu blijft de uitdaging om de stilte in jezelf te vinden. Luister naar deze tweede podcast met Gerard Timmermans die, toen we het gesprek opnamen, net in quarantaine is gegaan.

.

Thomas Quartier: ook voor een monnik is dit een heel ander leven

met Lekker Stil | aflevering 7

Luister via Spotify of iTunes

Voor broeder Thomas van de Slangenburg in Doetinchem verandert er veel door de corona tijd. Hij was bezig met een tournee over zijn nieuwe boek en had als ambassadeur van het kloosterleven een volle agenda. Alles is nu afgezegd en dat was wel even wennen.

Broeder Thomas vertelt bevlogen over de kansen die deze periode van niet gekozen stilte met zich mee brengt, en dat zijn nekharen overeind gaan staan als mensen beginnen over religieuze verklaringen van deze crisis.

 

Aalt Bakker: het is veel te stil in het klooster

met Lekker Stil | aflevering 7

Luister via Spotify of iTunes

In deze speciale corona afleveringen van Lekker Stil praat ik opnieuw met Aalt Bakker directeur van het dominicanenklooster Huissen.

Het klooster is opeens een heel groot leeg gebouw zonder gasten en alleen vier bewoners. Dat is lastig en niet prettig.
Bovendien is het in hoofd van Aalt helemaal niet stil met alle zakelijke beslommeringen en zingevingsvragen rondom het klooster. Toch is dit ook tijd die prikkelt en nieuwsgierig maakt en over de verre toekomst heeft Aalt Bakker geen zorgen: hij verwacht dat dat kloosters drukker gaan worden dan ooit hiervoor.

door Anne Stael

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

14 + 5 =